7 Şubat'ta buluştuk, gezdik!

Yine yağmurlu, yine soğuk bir gündü. En kötü havalar hep bizim Surdibi Buluşmamızı bekliyor sanki. Ama alıştık artık bunlara, vız gelir bize. Islandık biraz, biraz ayaklarımız üşüdü ama İstanbul'a çıktık. Yine. Ve şahane bir gün geçirdik yine hep beraber.

Bugüne kadar en kalabalık buluşmamız oldu, 54 kişiydik bu kez! Serin ve Güven şahane bir lojistik organizasyonla TOFD'den (Türkiye Omurelik Felçliler Derneği) 1, İSÖM'den (İstanbul Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü) 2 olmak üzere toplam 3 araç organize ettiler, bu kez tekerlekli sandalye kullanıcısı arkadaşlarımızın sayısı çok kabarıktı. Fırat olağanüstü güzel bir gezi planladı, Egemen yine başından sonuna kadar müthişti. Hepimiz her kelimesini pür dikkat dinledik. Bu kez Tekfur Sarayı'nı, Anemas Zindanları'nı ve Vlaherna Kilisesi'ni dinledik ondan, tarihçesini, küçük küçük hikayelerini, dedikodularını... çok keyifliydi.

Yol boyunca her serferinde yaptığımız gibi erişilebilirlik engellerini deneyimledik ve fotoğrafladık. Edirnekapı Metro durağında ve çevresinde çok acil çözülmesi gereken problemler var: Asansör çalışmıyor, çıkıştaki kaldırım çok dar, hiç bir kaldırımda uygun rampa yok, yol geçişi çok tehlikeli, vs. vs.

Belki başka arkadaşlar daha ayrıntılı anlatırlar ama beni özellikle Vlaherna Kilisesi çok etkiledi. Bir de Ayvansaray'da surlara bakan yeşil alan İstanbul'un en güzel manzara noktalarından biri olsa gerek. Mutlaka geri gelmek, o güzel çimlerde keyif yapmalıyız hep beraber! Tekfur Sarayı'nın kalıntısı üzdü beni, önünü otobüsler için otoparka çevirmişler: dünyanın tek Bizans Sarayı manzaralı otoparkı!..

Anemas Zindanları'nın yanındaki Anemas Cafe'de çaylar, çorbalar, sahlepler içildi, taze simitler yenildi, sohpetler edildi. Hepimizin yüzü güldü. Şahaneydi!

John'un çektiği fotolardan kısa bir slaytshow hazırladım yine, keyifle izleyiniz!

(Bu arada sitemizin İngilizce versiyonunu oluşturmaya başladık, John'un İngilizce gezi yazısını okumak için tıkla)

Bir sonraki Surdibi Buluşmamız 7 Mart'ta. Çoğumuz Adım Adım'la Runtalya'da koşuyor olacağız ama John ve Fırat burdalar ve şahane bir organizasyon planlamaya başladılar bile! Pek yakında duyurularımızı yapmaya başlarız.

Görüşmek üzere!
Suna




7 Şubat 2010 Surdibi Buluşması Katılımcıları:
Oya Hatice Fatma Mehmet Bilal Yavuz Ahmet Ahmet Yusuf Serkan Hakan Muzaffer Mine Hüseyin Oğuz Kerim Fatih Suna Serin Alp Derin Irmak Zekiye Sevgi Mehmet Ali Caner Can Berk Oya Ayşen Betül Büşra Hasan Ozan Burcu Tenay Derya Ezgi Hilal Beyza Ayşegül Nermin Fırat Bihter Hasan Hadiseh Özlem Nur ISÖM Şoförü TOFD Şoförü Meral Hanım Meral Hanım'ın eşi Egemen Ulaş John Özlem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder