Çık dışarıya oynayalım - 2 Mayıs Pazar günü Surdibi'nde!


Oynamaya var mısın?


Geçen ay olduğu gibi bu pazar da Topkapı Surdibi'nde buluşup, sokak oyunları oynayacağız. Önce saat 9'da Beyazıtağa buluşma ve Yedikapı'ya doğru güzelim surlar ve bahçeler boyunca KOŞU veya YÜRÜYÜŞ, sonra 10.30'ta KAHVALTI, sonra SOKAK OYUNLARI. Geçen ay yaptığımız gibi ip atlayacağız, Körebe, Seksek oynayacağız, Miskette ("Kuka" ve "Hangi Baş?") birbirimizin en güzel taşlarını kazanmaya çalışacağız. Yakartop, İstop, Voleybol, Frizbi'yle koşturacağız... (Aşağıda geçen ayki buluşmadan Fatih'in yazısına ve Serin'in videosuna mutlaka göz atın!)


Bu sefer bir de Almanya'dan ithal "Tencereyi-Bul-Arabı-Kap" oyunu oynayacağız. Nasıl mı? Bir ebe seçilecek, ebenin gözü bağlanacak ve eline uzun bir sopa verilecek, oyun alanında bir tencerenin içine "Arab" saklanacak. Sonra ebe gözleri bağlı halde tencereyi sopasıyla bulmaya çalışacak, geri kalanlar da "soğuk-soğuk, sıcak-sıcak, ılık-ılık" diye bağırarak ebeyi yönlendirecek. (Tekerlekli sandalyeli ebelerin bir de yine gözü bağlı ekip arkadaşı olacak.) Arab'ın ne olduğunu bulan görecek!

Siz de dolaplarınızı, sandıklarınızı karıştırın, işe yarar bir şey bulursanız getirin... her çeşit top, hulahup, lastik ip, düdükler, badminton, takma burunlar, renkli atkılar, çiçekli şapkalar....

Her yaştan çocuğu, en çok da içindeki çocuğu kap da gel!

Program:
(İsteyenler 08:00'te Fındıklı Aksigorta önünde buluşup bisikletle gelebilirler!)
09:00 Topkapı Meydanı Beyazıtağa'da Buluşma ve surlar boyunca Koşu / Yürüyüş
10:30 Meydanda kahvaltı (hava güzelse Aile Çay Bahçesi'nde oluruz)
11:30 Sokak Oyunları (duruma göre ya surların içinde veya parkta oluruz)

(Suna - Fatih)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder