26 Şubat 2011 Çırağan Cumartesi Konserindeyiz!

OSMANLI SARAYINDA FLAMENKO VE "ŞEHRİN RİTMİ":

Evet, bu cumartesi İstanbul'a çık! sizi bir Osmanlı sarayında ağırlamak istiyor. Sevgili Elif'in aklımıza soktuğu bu etkinliğe -Mart 2009'dan beri her ayın ilk ve son cumartesileri düzenlenen "Çırağan Cumartesi Konserleri"ne- benim üçüncü gidişim olacak. Şanslıyım çünkü, halka açık ama rezervasyonu hemen tükenen bu etkinlik, ancak çok şanslı İstanbulluların tadabildiği hoşluklardan. Bugün, yarın rezervasyonunu iptal eden olmuşsa diye şansınızı deneyebilirsiniz. Ancak 327 00 12 no'lu telefondan Sanat Galerisi Sorumlusu Fethi Bey size muhtemelen bu cumartesi için yer kalmadığını, sıradaki konser rezervasyonu için bu pazartesi sabah 9:00'dan itibaren kendisini arayabileceğinizi söyleyecek. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Tekerlekli sandalye ile erişilebilirlik açısından önkeşfini Zekiye ile yaptığımız konser mekanı, Çırağan Sarayı/Kempinski Oteli-Mabeyn Salonu hepimizi ağırlamaya hazır. Kamu taşıtlarıyla ulaşılabilirlik açısından da gayet uygun. (Etkinlik sonrası "erişilebilirlik raporumuz"da ayrıntıları bulabileceksiniz.) İstanbul'a çık! programının gerçekleşeceği mekana, Saray/Otel'in Beşiktaş'a en yakın olan bahçe girişinden ulaşılıyor.

26 Şubat İstanbul'a çık! Programı
10:30 Kahve-kurabiye ikramında buluşma (Mabeyn Salonu girişi-2.kat)
11:00 Danslı Flamenko Dinletisi (Mabeyn Salonu)
13:00 Adım Adım Avrasya katılımı değerlendirmesi (2.kattaki lobi mekanı)
13:30 "Şehrin Ritmi"-Salih Keleş Resim Sergisi (1.kat)
Çırağan Sarayı Konserleri, çoğunlukla "Barok Müzik Yapım Şirketi" tarafından hazırlanan klasik müzik dinletilerinden oluşuyor. Biz danslı bir gösteriye denk geldiğimiz için sanırım ayrıca şanslıyız.
Dinleti sonrası Saray'ın geniş mekanından faydalanarak, 2010 Avrasya Maratonu'nda Adım Adım ve TOFD işbirliğiyle tamamlanan 15 km'lik "gökkuşağı ekipleri" koşusu ile ilgili, tekerlekli sandalye ile katılan arkadaşlarımızdan geri bildirim almak istiyoruz. Amaç sıradaki katılımları iyileştirmek, 2011 Avrasya Maratonu ve diğer koşulara katılımı arttırmak. Bu kısa bir ön-değerlendirme olacak, gelecek hazırlık çalışmalarını erkenden başlatabilmek için...

Salih Keleş'in "Şehrin Ritmi" temalı resim sergisi:
Konser salonunun alt katındaki "Sanat Galerisi" iki üç ayda bir yenilenen sergilere evsahipliği yapıyor. Cumartesi Konserleri'ne Elif ve Fatih'le ilk gelişimizde Pina Bausch Dans Tiyatrosu'nun görkemli fotoğraflarıyla karşılaşmıştık. Bu kez bir resim sergisini görme olanağına sahibiz. Hem de konu, İstanbul açısından bir parçasını oluşturduğumuzu iddia edebileceğimiz "şehrin ritmi"... (Bkz. Ekim 2009'dan beri süregelen İstanbul'a çık! etkinlikleri.)


26 Şubat ıslak bir cumartesi olacak gibi, yine de vakti olanlar, gelmişken saray bahçesinden Boğaz manzarasının tadını çıkartmak isteyebilir. Biz öyle yapmıştık ve bahçeyi boydan boya katettik. Cumartesi görüşmek üzere!
Serin.
Sorularınız için: 555-508 22 67.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder