6 Şubat 2011 Surdibi Buluşması: Konumuz öykü ve fotoğraf!


Merhaba,
Rehberli-rehbersiz şehir gezilerimiz sırada, ancak bu pazar "evimiz"e dönelim, aramıza fotoğraf ilgileri nedeniyle katılan ve "İstanbul'a çık!" (İÇ!)ekibinin dinamik bir parçası olmaya aday olan arkadaşlarımızla sıcak bir buluşma gerçekleştirelim istedik. Ve Nurarıklı'nın hikayelerini dinlemek... Herkese açık, İstanbul gibi...

6 Şubat 2011 Surdibi Buluşması Programı:

Yer: Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri
10:30 Uzun kahvaltı, Restoran.
11:00 Tanışma oyunu (Yanınızda adınızın ilk harfiyle başlayan bir lakap getirin!)
11:30 "Kara Teyze"nin öykü okuması:
Nur Bilimer Arıklı, ya da edebi ismiyle Nurarıklı yeni çıkan kitabı Umami'den seçtiği iki öyküyü okuyacak bize. Mart 2010'daki buluşmada "Beddua"yı dinlemiştik...
Sohbet-kahve ve veda ya da:
13:00-14:15 İÇ! Fotoğraf Takımı (İÇFT) toplantısına katılım.
14:15-15:00 Topkapı turu:
"İstanbul'a çık!"ın yerel çıkış noktasını oluşturan, Kara Surları'nın kalbindeki bölgede kısa bir tur yapacağız: Surların içi-dışı, Topkapı Meydanı çevresindeki tesisler, Topkapı Şehir Parkı. Dileyen toplantı sırasında molasını alıp bize bu noktadan tekrar katılabilir.


Yukarıdaki fotoğrafa dikkatlice baktınız mı? İÇFT'yi örgütleyen, Adım Adım deyişiyle: "gönüllü profesyonel"imiz, aynı zamanda İŞFOT (İş Bankalı Fotoğraf Amatörleri Topluluğu) fotoğraf eğitmeni olan Hakan Hatay'ın 8 Ocak 2010 İÇ! Divanyolu-Sultanahmet Gezisi'nde yakaladığı fotoğraf espirisini fark ediyor musunuz? Çemberlitaş tramvay durağının arkasında, TOFD aracı ile gelecek arkadaşlarımızı bekliyorduk, tanışmak için bir çember oluşturmuştuk. Meğer iki fotoğrafçının arasında kalmışız.
Bu ve bunun gibi daha çok fotoğraf espirimiz olacak artık, bu konuda çok güçleniyoruz. Dolayısıyla yenilenmekte olan web sitemizde fotoğrafa daha çok yer olacak. Fotoğraflar bizim erişilebilirlik çalışmalarımızda "engel belgeleri" olarak çok önemli. Ama bize gitgide daha çok şey anlatacaklarını düşünüyorum. Bizi İŞFOT fotoğrafçılarıyla buluşturan Adım Adım'lı Haluk Akalın'a bin teşekkür:) Sitelerindeki çağrıya uğramanızı tavsiye ederim, bir başka güzel fotoğraf için en azından: Bkz. Hakan Hatay'ın mektubu.
Hakan'ın çağrısı tüm fotoğraf severleri içeriyor. Pazar günü 13:00'te ilk toplantıya davetlisiniz!
Serin.
Sorularınız için: 555-508 22 67

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder