Haberler - Notlar

İstanbul'a çıkmaya devam!

Sevgili geçmiş Surdibi Buluşması katılımcıları, Adım Adım gönüllüleri ve kentini keşfetmeye, gezmeye, bütün yönleriyle kullanmaya devam etmeye niyetli tüm İstanbullular,

Aktaracak çok şey birikti, o yüzden madde madde "haberler –notlar":

*Son haberimizin üzerinden çok geçti, önkeşfi yapılmış olan"Yerebatan Sarayı-Sultanahmet Gezisi" sağlık nedenleriyle niyet ettiğimiz zamanda gerçekleştirilemedi. Artık çok iyiyizJ Sevgili kültür-tarih rehberimiz Egemen Demircioğlu gezi için 8 Ocak 2011 tarihini ilan etti! Ayrıntılı duyuruyu en geç 25 Aralık'ta yapacağız. Sizden de 3 Ocak Pazartesi'ye kadar geri dönüş isteyeceğiz, bizi takip edin lütfen.

*Arada pekçok önkeşif yaptık, artık "Surdibi'nden dışarı!" da diyoruz. (Ama orası bizim evimiz, her zamanki buluşma yerimiz olmaya devam edecek. Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nden sonra, hemen Topkapı Meydanı kenarındaki Topkapı Aile Çay Bahçesi de "umut veren gelişmeler" le hepimizi çok sevindirdi. Kaldırım rampası yanında erişilebilir pırıl bir tuvalet yapıldı, donanımı tamamlanmak üzere. Bunun haberini uzun uzun yapacağız... Niyazi Baba ve oğlu Esat Surdibi'nde çiçek açtırıyorlar...) İlk ziyaretlerini genellikle Zekiye ile yaptığımız kültür-sanat mekanlarından bazıları şunlar:

-Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi,

-İstanbul Avrupa Kültür Başkenti "Sanat Limanı",

-İstanbul Modern,

-Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu klasik müzik konserleri

Bu mekanların hepsine hep beraber gitmek üzere duyurular yapacağız.

*Çırağan Sarayı klasik müzik konserleri her ayın ilk ve son cumartesisi, saat 11:00'de herkese açık bir biçimde gerçekleşiyor, önceden rezervasyon yaptırmak için erkenden aramanız yeterli. Son konser olduktan sonraki pazartesi sabah 9:00'dan itibaren Çırağan Sarayı'dan Fethi Bey'e ulaşmaya çalışıyorsunuz (çok ilgi görüyor, son hafta ararsanız yer bulamayabilirsiniz!). Tel.: (212)327 00 12. Bu konserler en azından haziran sonuna kadar sürecekmiş. "İstanbul'a çık!" olarak Adım Adım (www.adimadim.org) Avrasya "gökkuşağı ekipleri"nin katılımıyla gitmek istediğimiz konser tarihi Şubat'ın son cumartesisi: 26 Şubat 2011. Bu konser öncesi ve sonrası kahve ve kurabiye ikramında buluşabilmemiz için, 7 Şubat pazartesi sabahı rezervasyon için telefon başında olmalısınız;) Toplu rezervasyonu ancak tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız ve refakatçileri için yaptırabildik...

*Biri spontan diğeri önkeşifli olmak üzere sitemizde duyuramadan yaptığımız iki gezi oldu:

-Dolmabahçe Sarayı Gezisi ve,

-Haliç, Rahmi Koç Müzesi gezisi.

Bunları resimli olarak sunmak istiyoruz, ancak web sitemiz şu anki blog formundan çıkınca...

*Evet, bir haber de bu: Web sitemiz yenilenecek. Bu konuda gönüllü profesyonellerden yardım alacağız. O zaman daha güncel olarak haberleşebileceğiz umuduyla!..

*Yeni web sitesine eklemek istediğimiz üstbaşlıklardan biri "Kültür-Sanat Mekanları". Yukarıda listelenen müzeler gibi mekanların erişilebilirlik, kamu taşıtlarıyla ulaşılabilirlik durumlarına ilişkin bilgileri, deneyimlerimiz ve takip ettiğimiz gelişmeler ışığında sizlerle paylaşacağız. Sizlerden de kendi deneyim ve önerilerinizi siteye ulaştırmanızı isteyeceğiz.

*Web sitesi yenilendiğinde "Antrenmanlar" üstbaşlığımız da olacak. Sevgi ve Zekiye ile Topkapı Şehir Parkı ve Yedikule-Eminönü, Yedikule-Zeytinburnu yönünde Marmara kıyısında yaptığımız antrenmanlardan sunumlar; Adım Adım (http://www.adimadim.org/) ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle gerçekleşen Avrasya katılımımız fotoğraf ve videolarıyla izlenebilir olacak. Tabii amacımız izleyenleri özendirmek; kıskandırmak değilJ Açıkhavaya çıkalım, kenti otomobillere bırakmayalım, bıraktıkça üstümüze geliyorlar, kaldırımlarımızı işgal ediyorlar...

*Bütün buluşma ve geziler için altyapımız olan şehiriçi toplu ulaşımdan beklentilerimiz büyük. Karşılık görebildiğimiz söylenemez! Erişilebilir görünümlü uygulamalar bile (tramvay/metrobüs durağı rampa-asansörleri gibi) tam ihtiyacımız olduğu anda çalışmayabiliyor. Yenilenmiş sitede bu konuda mutlaka bir üstbaşlık olacak: "Şehiriçi Ulaşım". Avrasya Maratonu için Belgrad Ormanı'na antrenmana giderken Zekiye ile yaşadığımız maceralar da bunun "eğlenceli" bir köşesini oluşturacak diye düşünüyorum. Birlikte olunca çoğu engelin üstesinden geliyoruz. Ama amaç ortopedik ya da diğer (tıbbi) özrü olan tüm kentlilerin bağımsız olarak hareket edebilmesi, rahatça kaynaşabilmemiz. Çünkü aslında "hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok!" (Bu sloganı TOFD'nin erişilebilirlikle ilgili fuar standından çaldım, göz hakkı!)

İlkbahar için yaptığımız planları içeren daha da notlar var ama bir mesaj daha ne kadar yük kaldırabilir ki? Dikkatiniz için teşekkür ediyoruz. Bahar planları bir başka mesajaJ 4 Aralık Cumartesi, Zekiye, Egemen, Elif, Ahmet, Suat'ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyon toplantısından yukarıdaki gibi doğurgan pekçok not çıktı. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Serin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder